naaaaaaaaaajs!

idag har varit en lugn dag, började med Walmart en timme i förmiddags, handlade lite kläder o saker sen stack vi till hotellet igen. resten av dagen har spenderats vid poolen o i sängen.... en riktigt lugn dag helt enkelt :) har även packat klart nu, lämnar hotellet klockan 3 inatt då vi åker till Dallas flygplats sen går flyget klockan 6 till Chicago där vi e framme 8.20 sen går nästa flyg inte förrän 16.20 så de blir en lång väntan på flygplatsen... planet klockan 16.20 går till Arlanda där vi bytar till ett plan till Köpenhamn. Uffe hämtar oss på flygplatsen vilket e riktigt skönt så vi slipper tåg o massa klödd. E hemma i Kivik fredag vid lunch :)
nu ska jag äta en munk sen blir de till att slappa sen gå till kojs!

HA DE NAJS, tjingeling!

attans bananer..

puhh, nu har man shoppat så man klarar sig ett bra tag kan jag lova... förstår inte riktigt hur stackars pappa orkat bära runt på alla kassar, hihi. de e tur vi har han i alla fall :) igår låg vi först en stund vid poolen sen stack vi till Dallas. i Dallas va vi först på Sixth floor museum, de va där Kennedy blev skjuten, ganska intressant ställe faktiskt! efter kollat rundor där så käka vi på Hooters, ett måste enligt pappa vilket jag nu försår han tycker, haha. sen stack vi till South Fork, lite svårt att hitta dit men vi kom i alla fall dit till slut... jag o emelie har ju inte sett serien så vi kände ju inte precis igen oss men mamma o pappa gjorde de så de va kul för dom. jag tyckte faktiskt också de va skoj, fast än jag inte sett serien ^^ efter South Fork så stack vi o shoppade en snabbis sen stack vi hem till hotellet o chilla. Idag har vi varit o shoppat o stekt vid poolen, fixade även naglerna... de blev riktigt snyggt! skulle egentligen tattuerat mig med, valde till o med ut en jag gillade o han ritade upp den till mig men precis innan han skulle börja tattuera mig så skulle vi fylla i papper o då såg han i mitt pass att jag inte fyllt 18 än o de va tydligen lag på att man va tvungen o va de här för o få göra de så de blev ingen tattuering för min del, tyvärr...menmen. ikväll åt vi på Abuelos med två kompisar till pappa, riktigt gott va de... mexikanskt ställe med sjukt god mat!! ikväll har vi bara tagit de lugnt på hotellet... som alla andra kvällar, hihi. nu ska jag gå till kojs.

HA DE NAJS, tjingeling!

bzzzzz..

igår käkade vi frukost vid åtta som vanligt sen gick vi om o tog på bikinin sen låg vi vid poolen nårra timmar, skööönt! sen duschade vi o gjorde oss i ordning sen bar de av mot ett nytt shopping-center. jäklar vad stort de va, typ 150 butiker... hann inte med så många för vi kunde bara stanna till fyra men vi ska dit i morron också så de e lugnt, haha. blev i alla fall två linnen, ett par shorts, väska o en tröja. på kvällen va vi hem till en kompis som pappa känner här. de bjöd på middag sen bada vi i deras pool och jacuzzi, riktigt trevligt vare! dock har jag en miljon myggbett nu men de e smällar man får ta... idag e de lite sämre väder, eller de e varmt o skönt men de e molningt... vi låg i alla fall nån timme vid poolen i morse o nu ska vi snart sticka till Dallas o checka läget där. ikväll blir de till att ta de lugnt bara för i morron blir de en heldag till shopping!

HA DE NAJS, tjingeling!

howdy cowboy ;)

idag vaknade jag klockan 6 av väckarklockan igen... dock hade jag ställt den själv denna gången. hade planerat att upp o träna på gymmet innan vi skulle käka frukost, dock vaknade jag med huvudverk o ont i halsen så jag struntade i de. vid 8 gick vi ner o käka frukost sen gick vi upp igen o gjorde oss i ordning. när vi va iordning så stack vi till Fort Worth där vi började med att kolla på Cutting horse tävlingar, familjen ville ju se vad de va vad jag hade tävlat. vi gick även runt på mässan som fanns där o kollade, handlade då en cowboy-hatt... kan ju inte komma hem utan en sån, haha. när vi va nöjda med tävlingar så stack vi till Stock Yard som också ligger i Fort Worth men som e ett riktigt "cowboy-ställe". folk rider runt på gatorna, binder hästen utanför resturanger när dom ska äta o sånt, riktigt coolt! när vi varit där ett tag så stack vi o käka kina-buffé vilket va mumsigt. sen handlade vi lite i en mat-affär o nu ligger jag i sängen på hotellet med datan. blir till att bara ta de lugnt ikväll, skönt de eftersom man är igång på dagarna :)

HA DE NAJS, tjingeling!

STOP!

guuuuuud vilken underbart skön säng jag sover i på hotellet, jag hade gärna tagit med den hem! vaknade klockan 6 av väckarklockan som jag råkat slå på igår när jag försökte stänga av radion...inte allt för kul eftersom jag inte kunde somna om igen menmen, de va skönt att bara ligga i sängen. pappa kom in vid 8 sen gick vi ner o käka frukost, riktigt gott med en "ordentlig" frukost för en gång skull... de va ju ett tag sen nu, haha. efter frukosten gjorde vi oss i ordning lite snabbt sen stack vi till Ray Roberts Lake där jag varit med Lenny o Leif en gång innan när dom va här. de va lite molningt idag vilket va lite synd men de va skönt i alla fall o solen tog i alla fall kan jag lova... pappa som absolut inte skulle smörja sig för de va molningt ser nu ut som ett stopp-ljus, haha. vid tre tiden stack vi från stranden till ett ställe som pappa varit på innan, de va nån suvenir-butik o resturang, riktigt god mat får jag säga! efter de stack vi till shopping-centret som vi va på igår o kollade i de sista butikerna som vi inte va i igår. de blev ett par jeans, tre tröjor, smink o smycken för min del :) och juste... en sak man kan hänga smycken på vilken va riktigt cool! ikväll har vi bara tagit de lugnt på mamma o pappas rum, nu ska vi gå till kojs :)

HA DE NAJS, tjingeling!

LOOOOOOVE!

då har man äntligen anlänt till hotellet där vi ska bo under vår semester i texas. familjen kom vid 10 tiden i morse o hämtade mig på ranchen, de va riktigt härligt att få träffa dom! jag visade dom runt sen stack vi o käka lunch sen till ett shoppingcenter. där fanns en hel del fint kan jag lova o de slutade med två klänningar o fem par nya skor, hihi. de e helt sjukt vad lycklig man kan bli över ett par skor men jodå, de e sant... jag älskar verkligen skor! efter nårra timmars shopping stack vi till hotellet, tog in alla saker sen byta om o gjorde oss i ordning sen stack vi o käka på en italiensk resturang vilket va mumsigt! när vi kom tillbaka så blev de ett dopp i poolen o ikväll har vi bara tagit de lugnt. nu ska jag gå till kojs :)

HA DE NAJS, tjingeling!

LOOOOOOVE!

då har man äntligen anlänt till hotellet där vi ska bo under vår semester i texas. familjen kom vid 10 tiden i morse o hämtade mig på ranchen, de va riktigt härligt att få träffa dom! jag visade dom runt sen stack vi o käka lunch sen till ett shoppingcenter. där fanns en hel del fint kan jag lova o de slutade med två klänningar o fem par nya skor, hihi. de e helt sjukt vad lycklig man kan bli över ett par skor men jodå, de e sant... jag älskar verkligen skor! efter nårra timmars shopping stack vi till hotellet, tog in alla saker sen byta om o gjorde oss i ordning sen stack vi o käka på en italiensk resturang vilket va mumsigt! när vi kom tillbaka så blev de ett dopp i poolen o ikväll har vi bara tagit de lugnt. nu ska jag gå till kojs :)

HA DE NAJS, tjingeling!

BUUUUUURNED!

yay, nu har jag jobbat klart... eller ska fodra ikväll med men de ska jag nog klara av ;) tänkte ta ledigt i morron så jag kan packa i lugn o ro plus att jag har bränt mig rejält så de e bara jobbigt o rida. red 6 hästar o longerade 2 hästar idag för de va bara jag o sonen som jobbade i stallet idag. de va helt okej förutom att solen stekte på mina jeans o jag har bränt benen värst... alltså inte så kul! men vafan, familjen kommer i övermorron sen e de semester som gäller :D Bill o dottern e på tävling idag med en av hans kunder så de e lugnt i huset idag vilket e ganska så skönt, hihi. detta blev ett kort inlägg men har inte så mycket att berätta....

HA DE NAJS, tjingeling!

sweaty!

fy fasiken... igår va vi uppe tidigt o jobba hästarna sen stack vi på show. det va den varmaste dagen hittills o de fläktade ingenting. svetten bara rann av mig hela tiden o att rida fram hästarna va verkligen en plåga. genomled i alla fall dagen o jag e verkligen glad att jag inte tävla.. dom ville att jag skulle göra de men jag hade fan dött så varmt de va... klarade knappt av o rida fram hästarna bara. va hemma igen vid 10-halv 11 på kvällen då vi lastade ut hästarna o fixade in dom i stallet sen hoppade jag in i duschen, häääärligt! sen gick jag o la mig. idag e vi lediga vilket e jäkligt tur för jag hade inte pallat jobba... e ganska så sliten kan jag lova! i förmiddags har jag bara legat i soffan o kollat på tv o nu ska jag gå o byta om för snart ska vi sticka o bada, tjihooo! nu e de inte långt tills familjen kommer, längtar!! förresten så vill jag tacka för alla kommentarer, de e verkligen superkul att få :)

HA DE NAJS, tjingeling!

tuffa tider!

yay, nu e de inte länge tills familjen kommer! jäklar vad tiden gått snabbt, de känns så overkligt att jag varit här i snart 5 veckor... jag har haft en del tuffa tider... eller ganska många faktiskt... men trots alla tuffa tider så e jag så himla glad att jag fått uppleva de jag fått, jag menar hur många får den chans jag fått?! i alla fall så e de mycket bättre med mig nu vilket e skööööönt!! igår jobbade vi från 6 på morronen till lunch sen käka vi lite snabbt sen drog vi till ett badland vilket va riktigt skoj, de behövde verkligen jag. Förväntade mig lite mer av badlandet men de va helt klart bra i alla fall, där fanns 4 vattenrutchbanor(jag åkte alla,hihi) o en pool med massa saker för mindre barn o en "vattenbana". de va som en pool men man låg i vattnet i en badring o flöt runt med en ström. som en väg i vatten kan man nästan säga... svårt att förklara men skit samma, de va härligt i alla fall. vi åkte en vattenrutchbana som va helt sjuk. den va som en "o-rutchbana" så man va tvungen att ligga ner i den  för att inte slå i huvudet. när barnen åkte så gick de lagom fort för dottern hade badräkt o shorts o sonen hade långa shorts men när jag åkte så hade jag ju bara en liten bikini så jag hade väldigt mycket hud mot rutchbanan så de gick så jäkla fort! försökte lyfta upp huvudet lite men de gick inte för de bara svingades iväg så fort de gick o jag snurra nästan runt ett helt varv, de va helt sinnes sjukt i alla fall!! åkte den fyra gånger, inte frivilligt kan jag ju säga men man vill ju inte va nån mes ^^ men efter dom fyra gångerna kunde jag inte mer, mådde inte riktigt bra, haha. låg o sola med men attans vad varmt de va, typ 38 grader o vindstilla... man fick gå i o svalka sig nårra gånger kan jag lova. vi stannade tills 8 sen åkte vi hem. käkade kina-mat på vägen hem vilket va mumsigt! idag har vi jobbat nårra hästar i morse o nu ska vi snart sticka på show. det kommer bli en lååååång dag idag menmen, smällar man får ta, haha. i morron skulle vi kanske va lediga, hoppas på de i alla fall.. hade vatt skönt^^ nä, nog för denna gång, hihi.

HA DE NAJS, tjingeling!

hmm...

de senaste dagarna har verkligen varit skit! igår va hemlängtan sjukt stor o de va en jobbig dag, jobbade dock inte men de va för ja va sjuk så de e inte mycket o hurra för... idag väckte Bonnie mig halv 8-8 o fråga om jag kunde jobba idag o jag tänkte att va tusan, lika bra att göra ett försök o de gick faktiskt ganska bra, de va molningt, vilket va skönt o de andra hade jobbat sen klockan 6 så en del av hästarna va redan klara. jag fixade o red nårra hästar o när de börja närma sig lunch så kom solen fram o då börja jag känna mig lite dålig igen men jag fixade de. när vi va klara så gick vi in o käka lunch sen har de varit lugnt. nu e vi lediga fram tills vi ska fodra ikväll. humöret e i alla fall lite bättre nu o min kropp börjar återhämta sig nu så vi får hoppas på en bra tid här nu i slutet för tro de eller ej men i morron e de bara en vecka tills familjen kommer, JAG LÄNGTAR!!! har inte mycket o berätta men tänkte att de behövdes ett lite mer possitivt inlägg nu eftersom de senaste inte va särskilt kul...

HA DE NAJS, tjingeling!

njgengfwiuesnfkjd??

shit pommes... detta dygnet har verkligen varit en mardröm!!! igår tog vi de lugnt o inga hästar skulle ridas så de va inte mycket jobb o på kvällen kom italienaren o käka med mig o Bonnie för de va hans sista kväll här i texas. trevligt vare o Bonnie hade lagat riktigt god mat! jag va ganska trött så jag gick o la mig vid 9 o då börja jag må riktigt, riktigt dåligt. min mage va helt upp o ner o jag visste inte var jag skulle ta vägen så dåligt jag mådde. och jodå, något va fel kan jag lova för på natten sov jag ingenting och jag va uppe på toa 8 gånger o spydde. de va riktigt hemskt och jag har inte mått så dåligt på vääääälldigt länge! tog nårra piller för magen som jag fick av Bonnie men dom hjälpte inte precis. på morronen kom Bonnie med salta kex o juice, hon sa att kexen stabiliserade magen så de va bra om jag kunde äta dom så jag åt ett men kunde inte svälja så fick svälja ner de med juicen men de hann knappt ner innan jag fick springa till toan o de kom upp igen. låg i sängen till halv ett tiden sen har jag legat på soffan resten av dagen. har inte kunnat äta nått men har druckit vatten i alla fall. ikväll skulle Bonnie ut o fodra men tyckte synd om henne att hon skulle behöva göra de själv för hon mådde inte riktigt bra hon heller så jag sa att jag kunde hjälpa henne för jag mådde lite bättre....trodde jag.... svettades som en gris o de va riktigt tungt men jag bet ihop, de tar ju inte så lång tid. sen gick jag ut o skulle fylla på vatten till fölen som går ute så jag slår på vattnet o sätter mig på kanten men jag känner att jag mår riktigt dåligt så jag reser mig för att gå in eller nått, minns inte riktigt... vaknar i alla fall upp på marken av att en häst står o kollar på mig. svimmade eller nått, riktigt hemskt va de i alla fall o hade grus överallt! till o med i min mun. gick in o duschade sen döckade jag på soffan, ont i hela min kropp. de känns som att de inte kan bli värre nu så ska snart gå o lägga mig o hoppas på att jag mår lite bättre i morron.

GODNATT!

PLASK, PLASK!

plask e verkligen de rätta ordet just nu... de kommer bara mer o mer regn hela tiden. trodde inte de kunde regna såhär mycket i texas, men tydligen kan de det.. kan ju däremot se de från den ljusa sidan att allt regn kommer nu så kommer de va jättefint väder när familjen kommer o vi ska ha semester, hihi. idag fick jag lite sovmorron, sov till halv 8...skönt! upp o käka frukost sen ut o göra i ordning en häst till mig o en till Bonnie sen jobbade jag, Bonnie, dottern o italienaren hästarna i "ridhuset". efter vi jobbat klart dom så tog vi ut alla hästar sen stack vi o käka lunch. till min middag så ingick de nån efterrätt som dom sa jag va tvungen o testa så de fick jag ju göra.. ut kom hon med ett glas med glass o en flaska coca cola så skulle jag hälla colan i glasssen sen äta/dricka... riktigt äckligt va de, haha. nästan alla amerikanare älskar de men usch, de va inget för mig precis. efter lunch stack vi hem o bytte plats på nårra hästar sen gick jag in på datan o snacka med mamma, syster, mormor o åke i videosamtal, riktigt kul o höra+se er :) nu har jag precis bytat plats på nårra hästar, hällt ut o fyllt på ALLA vattenhinkarna i boxarna=30 hinkar... sen fyllde jag på vattnet hos fölen så nu e jag trött o blöt av regnet. ska nog ta en liten power-nap innan vi ska fodra o ta in resten av hästarna ^^ i morron e de bara jag o Bonnie hemma, sköööönt!

HA DE NAJS, tjingeling!

BLUBB BLUBB,

Gääääääsp! Shit va jag e trött… förstår inte riktigt varför för jag går o lägger mig tidigt om kvällarna o gjorde inte allt för mycket ansträngande igår. Men de kan ju va för att jag sover jättedåligt här, vaknar typ 10 gånger varje natt o kollar klockan. Menmen, har sommarlov när jag kommer hem så får sova då, haha. Igår fick vi i alla fall sovmorron till 7käka frukost o byta om lite snabbt sen va de direkt ut i stallet för o börja dagen. Började med att släppa ut två knäppa hästar sen va de bara till o checka av listan med hästar. Alla hästarna gick ganska bra förutom Max som va helt cp, han sparka o stegra i början o ville inte alls lyssna men de gick väll bättre efter ett tag. Avslutade med att rida hingsten vilket va bra för gud va trött jag va efter de, han ville inte riktigt lyssna på mig så de tog ett tag innan jag fick honom att slappna av o göra som jag ville. Efter att alla hästar va ridna, som skulle ridas o efter att stallet va sopat o vattenhinkarna va påfyllda så va klockan halv 12 o de va dags för lunch. Efter lunch så stack vi till poolen, riktigt najs va de o för en gång skulle så va de sol o fint väder när vi stack dit! ”Barnen” va tjatiga o va på mig hela tiden att jag skulle hoppa i o bada men för de första så va de kallt i vattnet o för de andra så kände jag verkligen för att sola vilket jag också gjorde, mohaha. Va såklart i vattnet en hel del o de va faktiskt skönt men de blev en hel del solande också. Dock va faktor 30 på så fick inte övermycket solbränna precis, men de va skönt i alla fall! När vi kom hem så fodra vi hästarna, käka middag sen satt jag vid datan tills de va dags o gå till kojs! Idag har jag bara hunnit vakna o käka frukost, klockan e bara halv 8 här men de blir väll till o gå ut o börja jobba snart så  man hinner klart till lunch.

HA DE NAJS, tjingeling!


Ooooh, I like it!

Tänkte snittsa till de lite med en ny design, hihi ^^
vad tycks? :)


bjuder även på en bild på mig in action från showen förra helgen ;)

NAAAAAAJS!

Puuuh, gjorde precis schema för veckan… Bill e iväg hela veckan så vi har fixat så vi vet precis vad vi ska göra varje dag denna vecka, ganska så skönt faktiskt! Vi ska bara motionera hästarna (skritta, trava o galoppera i ca 20 minuter per häst) I morron ska jag rida Joey, Holly, Buckey, Max, Little Bit o Little Red(hingsten) och vet ni, de bästa av allt... Det e ingen vuxen i stallet så jag ska va bossen, mohaha. Ni skulle sett dotterns reaktion när Bonnie sa att jag skulle va boss. Hon e van vid att bossa över mig men nu vet hon att hon inte kan de för Bonnie sa att jag skulle berätta allt för henne om de kommer upp nårra problem eller nånting så vi får väll se hur de här kommer sluta. Men jag kan lova att jag verkligen inte kommer låta henne bossa över mig! Anledningen till att jag skulle va boss va för att jag e äldst, e mest ansvarsfull o kan mest om hästar vilket va kul o höra att hon tycker. Dom tycker att jag e riktigt duktig med hästarna o e den ända som får rida hingsten av ”barnen” eftersom jag e den ända som vet hur jag ska rida vilket e riktigt kul att dom tycker! Bara för att skryta lite, haha! Och juste… Bonnie sa även att om vi skötte oss med hästarna i morron så skulle vi få åka o bada efter lunch i morron, yay! Menmen, nog om morrondagen… I fredags jobbade vi hästarna som vanligt på morronen sen käkade vi lunch. Efter lunchen blev de till att ta de lite lugnt, tog till och med en liten power-nap. Fodrade på eftermiddagen sen kastade jag mig in i duschen för att sedan göra mig i ordning för kvällen bjöd på rodeo. Tyvärr va vädret inte alls bra men vi stack dit i alla fall, de e bara rodeo en gång om året o jag har aldrig varit på någon så jag såg fram emot de i alla fall, trots vädret. På rodeon så regnade de men jag hade en filt över mig så jag klarade mig ganska fint. De började med nått öppningsnummer med personer som red runt på sina hästar med amerika o texas flaggor. Efter det bjöds de på bl.a. tjejer jagandes en ko för att få tag på ett band i kossans svans, cowboys på galna hästar o tjurar, en galen clown, cowboys o cowgirls fångande en ko i lasso mm. Det skulle egentligen bli dans senare på kvällen men Bonnie frös jättemycket o de va inte så bra väder så vi stack hem i stället. En helt klart bra kväll! På lördagen stack vi på Show… Bonnie o Danielle skulle tävla en häst. De va en ”paint-horse” tävling vilket menas med att de bara e skäckar(hästar med flera färger) som tävlar där. Vi försov oss o hann därför inte käka frukost så förmiddan va seg. Jag va inte på för allt bra humör för jag hade huvudverk med men jag överlevde. Värmde upp hästen o satt o kollade på hästarna sen stack vi hem. Käkade mexikans mat på vägen hem vilket va mumsigt! Idag har varit en ganska slö dag, red en häst i morse o fixade i stallet sen lunch. Efter de städade jag rummet lite o sen har resten av dagen spenderats framför tv:n. Internet har inte funkat förrän nu så de va lite segt, menmen. Oj, detta blev ett jäkla långt inlägg men jag hoppas ni inte somna, haha!

HA DE NAJS, PUSSSSSSSS!


moviestar,

Yay, nu e humöret lite mer på topp! Har precis käkat frukost o gick ut till stallet men Bill sa att vi kunde vänta en halvtimme innan vi börja så då tänkte jag att jag kunde ju passa på att skriva lite i bloggen. Igår jobbade vi på som vanligt på morronen. Vädret va dess utom ganska härligt, molningt o inte allt för varmt så de va inte så farligt att rida. Skulle galoppera en häst ute i en stor hage där vi brukar rida fram hästarna o som vanligt satte jag igång hästen o trava ett halvt varv sen smacka jag på hästen att den skulle galoppera o då får den värsta dampet o bara hoppa rätt upp i luften tre gånger o sparka en gång. Jäkla tur att man har westernsadel annars hade jag fugit i backen kan jag lova… dock va de inte långt ifrån att jag gjorde de i alla fall. Lite läskigt faktiskt, menmen de va bara till o rida på som vanligt igen. När vi va klara så fick jag reda på att vi skulle göra oss i ordning snabbt för sen skulle vi äta lunch o sen sticka på bio. Fick typ 20 minuter på oss att göra oss i ordning från en svettig förmiddag till att gå till bio haha. Aja, blev till att fräscha till sig o byta om o sminka sig sen blev de kanon. Käkade lunch lite snabbt sen stack vi. Kollade på twilight; eclipse… tredje filmen i serien o jag har inte sett de första så hängde inte riktigt med i början men de mesta klarnade efter ett tag, haha. Efter filmen så skulle Bonnie några ärenden så jag o Danielle stack till nån stor affär med kläder, skor, väskor, saker… ja, de mesta! Vi provade lite klänningar eftersom vi inte hade nått bättre för oss o håll i er nu… jag handlade två klänningar hihi. Dom va riktigt fina o jag tänkte att jag behövde uppmuntras lite så va tusan de va bara till o slå till. Väl hemma så gick vi ut o fixade lite i stallet sen spenderades kvällen vid datorn med Danielle. O de va väll allt jag hade o säga för idag tror jag… eller juste, idag kommer en av familjens kunder från Italien, en kille på ca 20 år, för att stanna i typ två veckor. Men du behöver inte oroa dig pappa, Bonnie o Bill sa att dom skulle hålla han borta från mig o Danielle för han va en väldig tjejtjusare, haha.

HA DE NAJS, puss!


RSS 2.0