BLÄÄÄÄ!

Usch… de senaste två dagarna har inte varit mycket att hurra för. Igår blev jag väckt ur en dröm som genast blev en mardröm. De ända jag kunde lukta va stekt bacon o då kunde jag lätt dra slutsatsen att de va ägg o bacon till frukost. Fy, jag trodde jag skulle slippa de men icke sa nicke. Dock fick jag den glada nyheten- inga hästar skulle arbetas idag, yay! Gick ner till frukosten o som jag förmodat blev de ägg o bacon men som tur va fanns de frukostbullar med så de fick bli de för min del, jäkligt goda va dom! Som sagt skulle vi inte arbeta hästarna men de va för att vi skulle ha en städ-dag… inte mycket att hurra för men de behövdes kan jag ju säga. Jag har inte riktigt orkat packa upp sen jag kom hit utan har haft mina saker lite överallt o mina väskor va mitt på golvet, eller de som skulle likna ett golv men de såg man inte innan för alla saker. Men nu e de riktigt fint där o jag kan faktiskt gå genom mitt rum utan att behöva trampa på något vilket e underbart, haha. Igår va de även meningen att vi skulle göra ett nytt försök att sticka till poolen. Vi kom dit o byta om, hoppade i vattnet o hann inte ens känna botten innan en badvakt blåste i sin visselpipa o alla va tvungna att gå upp för de skulle bli dåligt väder, alltså blev de inget bad då heller utan vi fick åka hem. De e vad jag verkligen kallar otur med tanke på att de typ aldrig e dåligt väder här. Menmen, sånt e livet. Idag blev vi inte väckta förrän åtta vilket va riktigt skönt. På med kläder sen ner o käka frukost… eller ja, en munk i alla fall… Sen blev de till o kolla lite tv, kunde inte ut för de regna. Själv tycker jag inte att de gör nått att de regnar när man jobbar men de gör tydligen dom så de blev till o stanna inne. Dock kom en man o skulle träna sin häst vid 9 så då fick vi så glatt traska ut o göra i ordning vars en häst o rida in i ridhuset. Tränade med kor, riktigt segt va de för de blev mest till o vänta… klara vid lite över 12 sen fyllde jag på vatten till alla hästarna o sopa stallet sen blev de in för lite lunch. De blev sandwich vilket inte gjorde mig någonting… de tyckte jag fram till jag fick den o såg att de va tonfisk på den, fy fan jag hatar de… men de blev till att glatt käka i alla fall. Nu ska jag nog gå o ta en tupplur, mår inte riktigt bra…

Ha de najs, TJATJA!


Gomorron!

Fick sovmorron idag för vi ska inte jobba idag, skönt! Anledningen till att vi inte ska jobba är för att Bonnies barnbarn som e tre år ska va med i en show fast i stället för på en riktig häst så ska hon va med på en käpphäst… ganska gulligt. Hon ska klä sig som en cowgirl o ”rida” framför domare med andra små barn. Kan bli ganska intressant o se faktiskt. Ska va riktiga hästar med men vet inte om vi ska se dom med. En ganska så skön dag i alla fall. Och igår… shit pommes säger jag, haha. Igår va vi på show. Vi hade med oss 6 hästar som skulle visas. Vi åkte vid 9 tiden o när vi kom dit så lastade vi ut hästarna, tog på sadlar på vissa o tog med oss all vår utrustning o sen gick in till själva tävlingsplatsen. Vi band upp hästarna sen visade Danielle mig lite runt o gud vilket fint ställe. Sen fick jag värma upp Bonnies häst, läääääänge! Travade runt hur länge som helst o de va jättevarmt. Sen fick hon sin häst o jag kunde sätta mig o kolla på när dom red, riktigt kul o se. Sen fick jag rida fram nästa häst, efter att ha gått till trailern o satt på henne en sadel. Red fram henne jättelänge men skrittade en del också så de va lugnt. Och håll i hatten nu… Ingen tog över hästen utan de va faktiskt jag som skulle visa den, haha. Jag va ganska nervös med tanke på att jag ridit cutting på riktiga kor EN gång i mitt liv men de gick ganska bra. Alla var imponerade att de gick så bra som de gjorde för att vara den första gången så de va skoj. Efter att ha packat in alla saker o hästarna så stack vi hemåt igen, stannade på vägen o käka kinama, gott. Väl hemma så tog vi bara ut hästarna o ställde in i deras stall sen blev de till att in o lägga sig, klockan va redan halv 11 o man va ganska så slut kan jag ju säga. Dock låg jag vaken hur länge som helst o kunde inte sova vilket jag inte kan förstå menmen, haha! Nu ska jag ta en dusch sen käka frulle o sen ska vi nog sticka.

Ha de najs, TJINGELING!


watch and learn ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ba-5h4gzphE

hittade ett klipp på "cutting". det är såhär de rider här borta så ta en check vettja så har ni lite humm om vad jag snackar om när jag pratar om cutting, hihi!
om jag ska göra en kort beskrivning av vad de går ut på så kan man säga att man har en flock med kor sen ska man plocka ut en ko från flocken sen styra den fram o tillbaka o när man känner sig klar så stannar man o låter kon springa till sina kompisar sen gör man samma sak igen med en annan ko. lite svårt att förklara så därför får ni själva kolla.
Nu ska jag kolla film, igen... lite sorgligt, haha!

PUSSSSSSSSSS!

en annorlunda midsommar...

Kanske dags för ett nytt inlägg… nu har jag skrivit flera dagar i rad men de kommer nog inte bli så i fortsättningen eftersom dagarna börjar kommer i repris o de e inte så kul o babbla om samma sak igen, haha! Menmen nu ska jag i alla fall få ihop till ett inlägg. Tror alla hemma sitter o har trevligt, kanske käkar jordgubbar?! Mums, de hade varit gott! Detta e första året jag inte firar midsommar o jag trodde de skulle kännas jättesorligt men de e faktiskt inte så farligt… visst hade de varit skoj att va hemma med familj o kompisar just nu men jag klarar mig. Idag har vi slitit som vanligt i stallet. Har ju fått rida med den mekaniska kon nårra gånger men idag fick jag faktiskt göra de med riktiga kor och attans vad kul de va! Fick rida deras hingst också som de håller på att lära ”cutting” som är deras gren i ridningen. Han var riktigt fin men honom skulle jag bara få till o gå rakt fram… han går gärna sicksack o de kan de absolut inte göra om de ska va en bra häst. Så de va annorlunda att rida honom med skoj! Till lunch blev de  hamburgare… de e inte ofta man äter de på midsommar, haha! O lite duktig va jag också för i stället för att ta en till hamburgare så åt jag ett äpple, smarrigt och bra, hihi. Har precis kommit hem, skulle iväg o bada men så började de tyvärr åska o sånt mög.. . händer typ aldrig så de va lite typiskt menmen, får ta de en annan dag. Nu blir de till o kolla på film, lite mysigt!   Hoppas ni har en kanon midsommar!

Saknar er där hemma, PUSSHAJ!


puuuuhhh!

aaaaaaa, jag ångrar mig att ungen va söt... eller visst e hon söt, absolut... men inte när man ligger o sover efter en hemsk dag o hon e precis utanför rummet o gnäller om nån jäkla leksakskatt. Nej, där sjönk hon i mina ögon! Menmen, nog om de. Idag har som sagt varit en hemsk dag. Eller hemsk e kanske till att ta i men den har varit sjukt jobbig i alla fall. Blev väckt redan 05.20, på med kläderna för att sen ner o käka frukost. Hällde som vanligt upp en tallrik med såna där översöta flingor men så såg vi att de inte fanns nån mjölk så flingorna hälldes tillbaka igen o så blev de en liten yoghurt, sån där som småbarn får till mellanmål... förstod inte riktigt hur jag skulle klara mig till lunch, menmen orkade inte fixa mer frukost. Ut tillhästarna o börja göra i ordning hästar sen ut o rida. trava rundor typ en miljon varv sen fick Bill hästen o jag tog in o duscha hans. Så blev de med cirka 3 hästar plus att jag duscha massa fler, sen hade två kor rymt över till någon annans kor så vi skulle fånga in dom o föra tillbaka dom till ranchen vilket va lättare sagt än gjort. Jag, Danielle(dottern) o Bill stack ut på varsin häst o med hjälp av "cutting" så fick vi till sist in dom små odjuren o fy fan va varmt de va då. In o duscha hästen, fylla på vatten hos alla hästar sen in o duscha. Jäklar va trött o hungrig jag va. Eftersom barnen va här så stannade jag uppe lite längre igår för jag trodde vi skulle få sovmorgon i och med att dom va här.. men inte de nej, i stället blev de den tidigaste morgonen hittills, och jag fick dessutom ingen middagslur igår. Skoja inte så trött jag va.. har precis sovit 3 timmar, precis vad jag behövde! nu ska jag nog kila ner för de börjar närma sig kvällsmat, min mage har sagt ifrån några gånger nu att den vill ha mat så de e bäst att lyda, haha! nej men de va väll allt vettigt (och ovettigt) som jag hade o säga för idag...

Ha de najs, tjingeling!



eftersom internet inte pallar med att ladda upp nårra stora bilder så tänkte jag att de kunde passa finfint med en smexig webcam bild ;)

Sweet!

Hmm, börjar undra hur de egentligen lägger upp träningen för deras hästar… Ännu en dag ledigt. Menmen, ska absolut inte klaga för att rida e inte precis de jag föredrar när de e nästan 40 grader ute. Dock är de ju kul o rida men de kommer fler dagar, hihi. I alla fall, jag gick upp 7 då Bonnie väckte mig, klädde på mig o gick ner o käka frukost sen ut för att jobba. Trodde jag ja… Bill stoppade mig precis när jag kommit ut o sa att vi inte skulle jobba hästarna idag så jag gick glatt in igen o läste en tidning o bara tog de lugnt. Vid halv 11 stack jag med Bonnie o barnen in till stan. Vi käkade lunch på vägen sen lämnade vi av sonen för han skulle köra. Sen stack vi till Justin Boots, riktigt stort ställe! De hade alla sorters kläder o boots man behöver till western. Jag fick i alla fall prova ut boots och till slut hittade jag ett par som va bra. Så nu e de bara hatten som fattas sen har jag hela outfiten. Efter att vi köpt boots till mig så stack vi till ett annat liknande ställe där vi träffade Bonnies andra dotter o hennes två små barn. De skulle kolla på boots till dottern som e tre år för hon ska va med i en show i helgen men i stället för att rida runt på riktiga hästar som i övriga klasser så ska hon tävla med sin käpphäst, så jäkla gulligt! Sen stack vi o hämta upp Chans(sonen) igen då han kört klart. Efter det så körde vi hem till Bonnies dotter o hämtade hennes barn för de skulle tydligen va här till i morron. Shit, de e livliga men attans va söta. Dottern som e tre har varit med i skönhetstävling o de kvittar vilket djur du säger till henne så kan hon låta som de djuret. Så om du säger ko så säger hon muuuu, ni fattar?! Haha. Riktigt gullig e hon i alla fall. När vi va åter på ranchen så gick jag in o snacka med lite kompisar på datan, härligt att höra ifrån folk där hemma! Sen gick jag ut en sväng o satte mig på altanen o kollade på när barnen lekte i vattenspridaren, mysigt! Ikväll har vi kollat på filmen ”Big fat liar” och nu har vi precis käkat. Nu ska jag ta en dusch sen ska jag bara ta de lugnt, de blir förmodligen till o jobba i morron eftersom hästarna stått i två dagar nu.

förresten så svarar jag på allas kommentarer under era kommentarer så kom ihåg vilket inlägg ni kommenterar så kan ni gå in igen o kolla mitt svar :)

HA DE NAJS!


naaaajs!

Idag är det fars dag så vi var lediga idag så jag blev väckt ca halv 8, jag tog på mig shorts o linne, ner käka frukost sen däcka i soffan o kolla på tv, först Yes man med Jim Carrey, ganska skoj faktiskt. Sen såg vi program om spöken o sånt sen ett program om stränga föräldrar… Alltså ganska varierat. Och när jag såg det sista programmet kände jag hur bra jag har det som har de föräldrar jag har! Och när vi bläddrade lite bland kanalerna så dök Lenny och Leif upp, en glad överraskning. Bonnie visade runt o berättade en del om huset, väldigt kul faktiskt. Sen gick vi en sväng där ute o visade rundor. Efter ca en timme när vi varit runt överallt så sa Lenny o Leif att de ville ta mig ut en sväng idag så jag sprang upp o packa väskan sen stack vi o käka. Det blev en kyckling burgare för min del, mums! När lunchen var uppäten så stack vi vidare till sjön Ray Roberts Lake. Vi stack till en liten strand där vi låg o stekte hela dagen, eller halva eftersom vi kom dit efter lunch. Dock kunde man inte ligga på stranden länge innan man kokade så det spenderades en hel del av tiden i vattnet o shit va skönt de va! Vid sex tiden så packade vi ihop o stack hemåt. På vägen hem stannade vi o åt på en mexikansk restaurant, de blev en kyckling-tacos för min del då. Lite speciell men de va ganska gott. När maten stod en upp till max så beställde Lenny in nån grej som man tydligen va tvungen att äta när man va här. Det va nån söt sal med kanel, ganska gott faktiskt men shit va jag va mätt efter de. Eller rättare sagt shit va mätt jag ÄR. Sen körde de hem mig till ranchen igen så gick jag o tog en kall dusch o nu ligger jag däckad i min säng medans de andra sitter nere o käkar… kände att de e tillräckligt med mat för min del idag, haha. Måste säga att de varit en riktigt bra dag. Detta va precis vad jag behövde, de va sjukt härligt!

Detta va väll allt jag hade o säga för idag, skriver mer en annan dag... maybe tomorrow ;)

CHAO!

Burned....

Jaha, då va de dags för ännu ett inlägg i bloggen. Känns som att jag precis skrev ett men de va ju trots allt två dagar sen… Tiden går ganska så snabbt o de e skönt för attans vad jag längtar hem redan! Dock har jag jäkligt skoj här så de e inte stället de e fel på, haha. Menmen, nog med dösnack. Igår tog vi sovmorgon till 7, ut o fodra hästarna sen in o göra sig i ordning. Jag smorde in mig med solkräm faktor 30 på kroppen o faktor 50 till ansiktet… Redan såhär tidigt var det ca 35 grader så jag förmodade att de skulle bli en varm dag. När jag var i ordning så va de dags för frukost… eller personligen skulle jag inte precis kalla det frukost men de gör dom, det serverades nämligen munkar… TILL FRUKOST?!!!  Visst va dom jäkligt goda men en munk till frukost e ju inte precis vad jag hade önskat. Dock e de bara till o gilla läget, man får ju leva som en amerikan här. När munken slunkit ner i magen så stack vi iväg från ranchen. Det blev en två timmar lång bilfärd till ett badställe som jag inte kommer ihåg vad de hette. Bill o sonen skulle dyka med tuber i sjön o jag, Bonnie o dottern badade i polen(vi va de enda där=SKÖNT!) Bonnie skulle prova nån nu utrustning o dyka med tub i polen. När hon gjort de lite så frågade ”läraren” om jag vill prova. Jag sa att jag aldrig gjort de innan o då tyckte han absolut att jag skulle prova vilket jag gärna ville. Jag fick på mig tuben på ryggen o masken på huvudet sen stack vi ner under vattnet o simmade rundor ett tag. Shit pommes vad de va kul, riktigt skoj va de :D Vi låg i polen nästan hela dagen, va upp en sväng o grilla lite korv bara så ni kan ju tänka er hur jag ser ut nu… svider ganska bra kan jag ju säga. Men hade en riktigt najs dag så de e smällar man får ta. Vi åkte från badstället vid halv 8 tiden o så stannade vi på vägen hem o käka pizza. Eller för min del blev de salladsbuffé och en slize av familjepizzan. Tar alla nyttiga möjligheter när de kommer, vilket inte e så ofta… Vi va hemma igen vid halv 10 efter en bilfärd med lite svenska ord o bil-lekar. Fodra hästarna o sen in i kylan då man insåg hur röd man verkligen va. En kall dusch sen somnade jag gott. Vaknade idag som en kräfta o attans vad drygt de varit med värmen idag. Ridit 4 hästar mitt i solen vilket va ganska plågsamt men absolut skoj! Jaja, de va väll allt för nu, skriver mer en annan dag..

Vill såklart även säga GRATTIS igen till min lilla syster som fyller 15 bast idag… inte längre fjortis ;)

TJINGELING!


AAAAAAHHHHHHHH!!!

ikväll fick jag se det hemskaste jag någonsin kunde tänka mig :S
jag stod så skönt o duschade o bara vände mig om för en sekund o vad ser jag då krypa på toan?!!!!!  ETT KRYP. Den var som en skalbagge fast mycket större o massa spröt eller vad de nu heter. Fy fan säger jag bara... och jag kan lova att de inte blev nån lång dusch o jag njöt inte en sekund av den heller.
Ville bara få de sagt så ni kan tycka lite synd om mig ^^ nu ska jag göra mig i ordning sen gå till kojs, de blir inga sena kvällar precis... de orkar jag inte med :P

Natti natti :)

Bye Sweden-Hi USA :)

Jaha, då va de dags att återuppliva bloggen igen så jag kan skriva om allt jag kommer va med om här i USA. Jag kan ju börja med att berätta lite kort om hitresan. Pappa körde mig in till Köpenhamn och hjälpte mig att checka in väskorna. När det var gjort så visade pappa var jag skulle gå och så sa vi hejdå. Allting hade gått super fram till dess men helt plötsligt stod jag där helt själv med mitt handbagage, biljett o pass. Då blev det lite jobbigt måste jag erkänna och de tog ett tag innan jag kunde samla mig igen men när jag väl gjort det så gick jag igenom säkerhetskontrollen o letade upp min gate. Jag hoppade på mitt plan och min långa flygtur på 8 timmar o 40 minuter började. Den var lite dryg men tetris o film räddade min resa kan jag lova, haha! Och juste, när vi skulle landa så gick vi ner o man kände marken för en sekund men sen ökades farten riktigt och vi lyfte igen. Tydligen va där ett plan i vägen så vi fick göra om landningen igen… lite läskigt faktiskt. Och inte nog med det utan på vägen ner till landning så skakade det o va helt sjukt hemskt, inte kul alls faktiskt, men jag överlevde… När jag hoppat av så va det bara till o följa strömmen, visa upp pass, biljett o nån lapp vi fick fylla i på planet. Sen skulle vi igenom säkerhetskontroll. Det var ju inte så lite överdrivet, man skulle ju ta av sig allt kändes de som.. till och med skorna fast än man hade gladiatorskor. Menmen, jag klarade mig igenom där. Sen skulle man snacka med nån snubbe, visa upp papper o pass. De scannade in fingeravtryck o sånt och till slut fick jag komma igenom där. Sen va det lite brottom så jag frågade nån var min gate var sen fick jag halvspringa dit för jag visste inte hur långt de va dit men kom fram när de va typ 20 minuter kvar så de va lugnt. Denna flygtur var bättre. Satt bredvid en jättesnäll japansk tant som bodde i Texas. Hon snackade hela tiden och jag fattade knappt hälften men de va bara till o hålla med o va glad. När jag kom av så träffade jag Bonnie o dottern Danielle, dom e trevliga! Vi åt på vägen hem och vi va hemma ca 22.00 (05.00 svensk tid) så jag va gaaanska så trött och gick direkt till kojs. Dagen efter va det till att stiga upp vid 5 för att mata hästarna o börja arbetet. Jag fick rida några hästar. Värmde upp dom till Bill som sedan red western med dom. Kan berätta mer en annan dag hur de går till... Ni vill ju kanske hålla er vakna hela denna texten som redan e ganska lång, haha! Jag har fått prova på rida med den elektoniska kon två gånger, riktigt skoj faktiskt! Idag har jag ridit ut tre hästar på ängen, mysigt! Igår va vi iväg o köpte två par jeans o en skjorta till mig så nu känner jag mig snart som en riktig cowgirl. På lördag ska boots införskaffas o snart kommer även hatten. Jobbade i jeans idag, ha ju haft ridbyxor innan, men fy attans vad varmt de va… 37 grader o vindstilla i jeans är inget att rekommendera! I morron ska vi ta ledigt o åka o bada, ska bli riktigt najs! Nu ska jag ta en powernap sen ska vi ut i stallet en sväng igen. Vi e ju 7 timmer minus här borta.. jag har lite problem med internet så vet inte riktigt hur ofta jag kan skriva men ska försöka hålla er lite uppdaterade.  Ha de najs! Saknar er där hemma massor! Vill även säga grattis till MORMOR som fyller år idag :)

PUSS HAJ!

 


RSS 2.0