tjabbalabbala pooooolarn !

Fredag, 31 juli
ganska så chill dag får jag ju ta o säga! det va bara sophie, jag o emma i stallet...svante åkte till tyskland i morse med rebecka o pierre skulle tävla. jag fixade hästar som sophie skulle rida o hade ridit och smorde saker, fixa i stallet o lite så. när alla hästarna var färdigridna så skulle jag rycka manen på parodi. det gick väll bra men fy fasiken va dryg hon va! hon stod o slängde med huvudet hela tiden för hon gillade det inte alls. på eftermiddagen så fick jag jänga hästarna som ska tävlas i morron, det va asdrygt! men jag va lagom klar när sophie o emma mockat färdigt. fixade lite i tvättstugan o i stallet sen sluta vi. käkade middag som pappa lagat som vi hade med oss, shit va gott det va! tack för det pappa <3 efter middagen så kollade vi klart på i taket lyser stjärnorna som vi började kolla på, på lunchen. fick lite tårar i ögonen fast än man sett det ett antal gånger. efter den blev det the notebook och shit va jag böla.. det va ju jättesorglig! men gud vilken fin film säger jag bara!
nu ska jag hoppa in i duschen, blir nog en sväng in i varberg om jag inte lyckas övertala emma att vi ska stanna hemma men tanke på att det e typ storm ute :P menmen, vi får väll se.

ha de nice!

förresten blir jag inte arg om ni komenterar! :P


min kompis... så jäkla söt :) <3

ullared för hela slanten!

måste säga att jag är helnöjd med dagen! jag o emma tog cyklarna ner till bussen o stack till ullared. vi kom dit kvart i 8 och redan då var det jättemycket folk. Ville inte ens tänka på hur det skulle bli där inne senare under dagen. Vi stod i kö för att komma in och när de öppna så rejsa vi ner till kläderna för vi palla inte stå i kö för att prova sen när allt folk kommit dit. hittade faktiskt lite kläder, helt fantastiskt! vi gick vidare och plockade på oss en hel del saker på vägen. inhandlade lite saker till bollerup så vi kan få det riktigt fint på vårt rum. sista stunden så bestämde vi oss för att ställa kundvagnarna o gå runt o kolla istället och tur va det för fy fasiken va mkt folk det va! efter många timmar på ullared så kollade vi lite i affärerna utanför. redan då kände jag hur huvudverken börja komma. En timme innan bussen skulle gå så va vi klara så vi bestämde oss för att käka. det va asmycket folk o vi hade massa kassar så emma tog ett bord när jag gick o beställde. jag stod i kö i 30 minute...30 minuter! helt sjukt.. käka lite snabbt sen begav vi oss till bussen. Gå på bussen va ganska intressant med tanke på allt vi köpt. när vi kom hem så ledde vi cyklarna tillbaka med kassarna men det gick faktiskt bra. när vi kom in så ställde jag bara alla kassar rätt ner, tog en ipren o gick o vila för fy fasiken vilken migrän jag hade fått! jag hade så ont att det kändes som om det va någon som stod o slog mig i huvudet med en hammare hela tiden. sov 2 timmar så nu känns det bättre!
nu ska jag gå igenom mina inköp från dagen ;)

hejsvejs!


kö kvart i 8... ni skulle sett den klockan 8, helt sinnes!


bussen tillbaka :)
måste berätta att emma va väldigt smidig idag...hon gjorde av med sin kundvagn och kunde verkligen inte komma på var hon ställt den, alltså herregud hur kan man glömma var man ställt den?! :P letade i 15 minuter efter den jäkla kundvagnen sen hitta vi den o då kom hon på att juste, jag ställde ju den där när jag skulle kolla kuddar...
hahaha, bra jobbat emma!


jobbigaste men roligaste dagen sen vi kom :)

Onsdag 29 juli
vilken dag...nu är man verkligen helt slut! började dagen precis som de andra med att mocka,fodra o släppa ut hästar sen käka frukost. efter frukosten så fixade jag parodi som piere skulle rida sen fixade jag egon o longerade honom. när jag longerat han så fixa jag cuantos. när jag skulle gå o ställa honom i spiltan för att göra i ordning han så va han helt galen när han gick förbi de andra hästarna...jäkla häst säger jag bara...han gjorde samma sak igår med mig men då hängde jag efter han i ett grimskaft med tanke på att han e jäkligt stor o stark. menmen, fixa han sen blev det till att longera han med. nina sa till mig att han va ganska snäll när man longera men väldigt hingstig när man gick med han...och jotack det hade jag redan räknat ut att han var väldigt hingstig för fy tusan vad galen han va när vi skulle gå ut till banan. men då hade jag i alla fall kedja så det va lugnt. bara man e bestämd så går det an, när jag longerat han så blev det till att fixa lite hästar,smörja saker,släppa in o ut hästar och precis innan lunchfodringen så longerade jag nostradamos. alltså  fasiken va den hästen e fin! och han va in alls lika hingstig så det va skönt ^^ aja, lunchfodring sen blev de lunch för oss med. käkade lite sen sov jag en timme, riktigt skönt! eftermiddagen har varit helt sjuk. tog in hästar, mockade lite i ridhuset, mockade boxarna riktigt noga för att det kom ny spån idag så det blev till att fylla på massor av spån...det va riktigt drygt! sen blev det till att fodra och när vi slutat så blev det direkt in i duschen för min del. eller ja juste, först blev det en jäkla skrattattack av mig o emma när hon berättade om när hon skulle upp med skottkärran med hö för rampen till stallet men halkade o vällte hela skottkärran med hö och när hon skulle lässa på spån på skottkärran och slängde på precis när piere kom, men hon såg inte när han kom så hon kastade allt i huvudet på han, hahaha. shit va kul..skrattar fortfarande när jag tänker på det.ikväll bir det till att käka,kolla tv o lägga sig tidigt. i morron blir det upp tidigt för att jag o emma ska till ullared eftersom det e den ända dagen vi är lediga denna veckan så får man ju passa på.
ja, nu ska jag fixa mat för min mage börjar kurra.

ha det gött!




longerade fulaste egon idag :P


Cuantos, ganska söt men attans va hingstig!


Nostradamos, Svantes bästa häst innan :)

hejdå skåne,hej varberg!

Tisdag 28 juli
jaha då har man skaffat blogg också.... det kan bli spännande o se hur länge den hålls vid liv.
i söndags körde pappa upp mig o emma till varberg för att göra praktik hos svante johansson i 4 veckor. när vi kom upp till månsegården där svante bor så visade nina (hans fru) oss här vi skulle bo. blev lite förvånad faktiskt för det va ju inte precis överklassen men det e faktiskt riktigt mysigt. när hon visat oss lite allt möjligt så packade vi upp, gick ut o hälsa på hästskötarna som va i stallet sen tog jag o emma cykarna in till varberg för att checka läget. måndagen började klockan 7 då vi fodra hästarna,mocka o släppte ut två hästar sen käka vi frukost till halv 9. efter frukosten så tog vi in hästarna och släppte ut två nya, fixa med hästarna, smorde utrustning och lite allt möjligt. jag, emma o sofie stack även till tippen o slängde lite skräp. sen var det lunch mellan ett och halv 3. efter lunchen så släppte vi in hästarna,tog ut hästar, mockade,fodra,fixa lite och avslutade med att ta in hästarna. vi hjälpte även svante att bygga hinder sen tog vi en dusch för att sen dra in till varberg för lite shopping. det blev inte så lång shopping precis men jag han fynda lite i alla fall. när vi kom hem så hjälpte vi nina med kvällsfodringen.
idag började dagen likadant. efter frukosten så blev det till att fixa ganska många hästar.. svante skulle rida 4 hästar sen va det även 3 hästar till som skulle ridas. nån skulle longeras och sen va det hästar som skulle in o ut i hagen. det blev till att linda ganska många ben, sätta på ganska många benskydd och sätta på och av många täcken...eftermiddagen gick snabbt. jag o emma fodra sen sa piere att vi kunde ta vars en häst och pyssla med. borsta och mös med caramell...jag är helt kär i den hästen! när vi slutade så tog vi det lugnt sen kolla vi på när svante hade träning ikväll. nu blir det en kopp te sen sängen för att gå upp tidigt i mororn med.
jag trivs verkligen och det känns som att de här veckorna kommer bli riktigt lyckade!
nej, nu väntar mitt te på mig...

tjingeling! :)

här kommer lite bilder fån vår våning ;)



balkong rakt fram, trappan som man kommer upp från hallen framme till vänster, soffan till vänster,tv till höger. vårt rum går man in till genom dörren till höger.


köket med kyl till vänster, spis,vask och saker framme till vänster. köksbord,frys, mikro mm till höger.
till vänster finns en dörr in till toan.


köksbordet där vi sitter o käkar.


soffan med tv. här käkar vi också en hel del av måltiderna :P


sovrummet... tjejen som bodde där innan gillade blått vilket man kan räkna ut med tanke på färgen på väggarna och möblerna, haha! aja, vi ska ju bara sova där så det spelar inte så stor roll. det finns en stor garderob till vänster som man inte ser på bilden.


mina inköp från gårdagen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0