pip pip

tjabba!
idag kom veronica tillbaks sa blev lite extrajobb, packa upp fran tavlingen, stada lastbilen o lite sa men annars har de vatt ganska lugnt. en del hastar som skulle jobbas idag o har haft varldens mag-ont idag men de va bara till o bita ihopo o jobba i alla fall, inte sa kul dock... meeeen kryss i taket, i morron e jag faktiskt ledig!! ;D ska bli sa grymt skont! ska verkligen bara a de lugnt o vila upp mig, hoppas pa lite sol sa jag kanske kan sola lite, risken e ju ganska stor att de e sol, hehe. men de regnade faktiskt lite idag, alla blev helt chockade... men efter de blev de sjukt stekigt vader, svettades sonder ikvall sa varmt de va, men de va skont!
nu ska jag kolla one tree hill.. har sett klart sasong 2 sa nu ska jag borja pa nasta, hihi.
eller juste, maste beratta en kul sak, hahhaha.
igar nar vi skulle fodra sa skulle Sofia ta fram medicinerna o vitaminerna som vi har i ett stort skap. sa holl hon pa nar jag fixade med fodret sa precis nar jag kollar pa henne sa ska hon ta fram en pase pulver som finns i en papperslada i skapet, ungefar i huvudhojd. da hoppar de ut en fet ratta, studsar pa brostet o sen ivag. bada tva bara gallskrek sen efter ett tag bara skrattade vi, de sag sa sjukt kul ut, hade de varit jag som varit i hennes stalle dock sa hade jag helt klart svimmat, om inte fatt en hjartattack! fy fan va radd jag blev men sjukt kul va de anda, hahhaha.
ochidag e de bara 1 vecka tills emma kommer, langtar sjukt mycket!! :D
ha de najs alla.
pussssssss

I only wanna be with you,

yooooo!
nu har jag varit har i typ tva o en halv vecka, helt sjukt vad tiden gar snabbt!
har bara hunnit va ledig en dag for vi har haft sa mycket i stallet just nu o varit kort med personal men nu kommer de snart en till som ska provjoba sa da kommer de forhoppningsvis bli battre sa man kan fa vila ut lite for ja, man e jakligt sliten nu kan jag lova! men nar jag sen tanker efter sa e de inte hela varlden for jobbet e sa jakla kul sa dagarna bara svischar forbi. nu har jag precis atit pasta med pesto vilket inte ser sa gott ut men de smakar faktiskt helt okej. bara sa ni vet, hehe. de har gatt ganska bra i stallet idag o flytit pa sa de har vatt skont, hunnit med en hel del hastar vilket e toppen! ska borja jobba sen vid sex igen men da e de inte jattemycket som ska goras sa e kanske klara i tid idag om vi har tur :)
igar va vi in en svang i Estepona vilket va riktigt mysigt! vi gick o kolla lite i affarer, kopte en jattesot klanning, kande att jag kunde fa trostshoppa for jag jobbar sa mycket, men mamma o pappa ni kan va lugna, jag kopte faktiskt inga skor! sen gick vi till ett mysigt stalle o kaka forst vars en macka sen glass, riktigt gott!
vi va inte hemma forran sent sa alla va ganska trotta i morse men de va kul o bara komma ivag lite o vi jobbade ju faktiskt pa bra idag sa de gjorde nog inte sa mycket ^^
nu ska jag nog ga o kolla pa natt avsnitt av one tree hill o vila lite innan de e dags for jobb igen...
men tanke lagga upp lite bilder har sa ni antligen far se hur har ser ut. o har ni mojlighet sa ga in o kolla mitt album pa facebook, dar e lite fler bilder :)
ha de najs, pusssss!


utsikt fran balkongen i lagenheten :)

okej, tog for lang tid att ladda upp, gor de en annan dag sa far ni forsoka kolla facebook istallet :P

naaaaaaaajs!

tjaaaaaa!
idag stack veronica till tavling sa vi e sjalva i stallet hela helgen, men de ska nog ga fint. har inte fatt igang internet men har fatt lana veronicas data nar hon e borta, dock e den ju spansk sa har inte de tre sista bokstaverna i alfabetet, hehe ;) men ni far forsoka sta ut anda. Som sagt stack veronica imorse sa vi har bara jobbat narra hastar sjalva, jag longerade nan o vissa gick pa bandet, vi slutade redan halv tre sa vi stack till stranden pa siestan, riktigt najs! har fatt branna efter jobbkladerna=vita fotter o boxarlinne/t-shirt... sa maste jobba pa brannan sa jag kan fa bort de, haha. vi handlade lite pa vagen hem sen va de jobb igen men de gick ganska snabbt idag sa de va skont :) nu ska jag kaka lite sen kolla pa one tree hill, serie som jag blivit riktigt beroende av nu, hihi. kul att ni fragar saker med o ska forsoka komma ihag o svara pa allt annars e de bara till o fraga igen, skyller pa papppa pa denna punkt, har fatt hans guldfisksminne ;)
har e i allafall ca 130 hastar med ca 30 som e inne o tranas, resten gar ute pa losdrift. vi hjalps at med allt typ sa man har egentligen inga egna. jag har Esperanzo som jag brukar rida o Tania som e under inridning sa longerar henne o har borjat o tomkora sa smatt. annars har man egentligen inga egna hastar. de e ganska jobbigt o jobba i varmen men har faktiskt borjat vanja mig, trodde jag aldrig jag skulle gora men joda sa nu e de bara skont med varme, speciellt nar man hor hur vadret e i sverige, hehe. om ni ringer den spanska mobilen sa e de forhoppningsvis jag som svara for de e min egna mobil ;)
hahah, mamma jag kommer aldrig glomma dig i provrummet i USA men an sa lange har jag inte sett nan san sa du kan va lugn :)
ha de najs!
pussar er jenny


forresten har e hemsidan om ni vill ga in o kolla lite hur de ser ut o kolla hastarna sa ska jag forsoka lagga upp egna bilder sa snart som mojligt :) http://www.elrobledal.com/sv.aspx

puhhh,

Tjena moss!
Återigen tack för alla kommentarer, superkul o läsa!!
mitt internet har fortfarande inte kommit igång, så sjukt irriterande o de värsta e att de nog inte kommer göra de på nårra dagar heller för nu jobbar vi skitmycket.. kommer inte få nån ledig dag alls denna veckan.. menmen sånt e livet. som sagt jobbar vi en hel del, vi har vatt två tjejer som jobbat nu tills idag då kom de en praktikant men de e ganska jobbigt nu i början när man måste visa allting o sånt innan hon kommer in ei de, men man vet ju själv hur jobbigt de va så de e bara till o hjälpa till så mycket som möjligt, dock tar allt så myket längre tid. vädret e varmt igen, regnade för nån dag sen, heeelt sjukt! men nu e de stekigt väder igen men nu har jag i alla fall vant mig vid värmen så nu tycker jag bara de e skönt :)
igår så red jag Uterano, en jättefin hingst(alla e iförsig jättefina,hehe) men de va kul för har ju bara ridit Esperanzo o han e lite speciell ;)
Hinner inte med stranden så mycket men vi har vatt där nån dag, där e jättefint o härligt vatten.. riktigt skönt så hoppas på att kunna komma ner där en sväng snart :)
igår när vi skulle fodra såg vi en 1meter lång orm, fyyyyy faaaaaan!
jag vågade inte ens gå nära den men så fastna den mellan skutdörren o väggen o de va helt kaos ett tag men till slut lyckades petronella halshugga den, fyfan!
nu e jag trött o sktig o hugrig så ska gå o ta en dusch sen käka o sova men ha de bäst!
säger till när jag fixat internet för då kommer jag kunna skriva oftare, nu lär jag inte kunna skriva på ett tag...
men om ni vill o har tid så kan ni ringa mig på min spanska mobil så kan vi snacka lite, hihi.
+34633021780

pusssssss jenny


livet leker.

Tjatja!
har inte haft ågon tid till att skriva nu på nårra dagar...mycket slit här kan jag lova!
jag börjar komma in lite i rutiner o börjar lära mig alla hästarnas nanmn så de blir bara roligare att vara här för varje dag som går, dock har jag redan hemlämgtan! men tiden går snabbt så har bestämt mig för att bara njuta av detta äventyret nu, hemma finns alltid kvar :)
och det ska bli så kul när emma kommer, längtar! igår hade jag min första lediga dag vilket va så underbart! tänkte att jag skulle sova till lunch men vaknade vid halv nio helt pigg... tror jag fått nån spaniensjuka? eller jobbsjuka? vet inte riktigt men de va skönt i alla fall att inte sova bort hela dagen. jag gick upp o försökte lära mig hur tvättmaskinen funka, tog ett bra tag kan jag lova!! sen fick jag chansa lite o fick till slut igång den, o håll i er.... kläderna va lika stora o samma färg när jag la in den o tog ut den! haha, lite stolt faktiskt ;) sen låg jag bara o kolla på one tree hill (en serie jag blivit beroende av,hehe) de va skönt att bara ta de lugnt. sen kom petronella hem, som jag för tillfället bor med, så vi drog till stranden o bara stekte hela eftermiddagen sen gick vi på stan o avslutade med glass :) riktigt skön dag! idag va de back to work igen men konstigt nog gick de ganska lätt idag fast än vi jobbade länge, kanske börjar vänja mig vid slitjobbet i alla fall.
något jag inte vant mig vid än dock är de SJUKT ÄCKLIGA flug-jävlarna!!!! de e så fruktansvärt äckliga o ska bara sitta på en hela tiden, o bits gör de med, en fluga bet mig i benet härromdagen så de börja blöda, helt sinnes för tusan! aja, får hoppas de tröttnar snart eller typ DÖR!! meeeen nu ska jag inte klaga mer, jag har de ganska bra ändå. o hoppas ni alla har de bra där hemma, superkul att gå in o läsa komentarer, tack så jättemycket för att ni tar er tid till det :)
ha de bäst!
puss jenny


lökigt värre!

tjatja!
idag har de varit en riktigt varm dag, de e skitvarmt o helt vindstilla.
de var en ledig idag så vi var bara tre i morse men de gick ganska snabbt ändå. när vi va klara med fodring, mockning o utsläpp så började vi fixa hästarna till Veronica. de va för varmt för oss att gå med alla hästarna innan ridning så nästan alla fick gå på bandet istället, skönt de i alla fall!
idag fick jag även rida Espanzo igen, han e så söt!
longerade han först så han skulle lugna sig lite sen hoppade jag upp o red när Veronica coacha lite. de e verkligen skillnad o rida dessa hästarna jämnfört med de svenska hästarna så de lär ta lite tid o komma in i den nya ridstilen men de ska bli kul o lära sig! efter att ha gjort sista hagbytet, putsat allt o sopat stallet så stack vi hem; trötta, svettiga o hungriga men så precis innan vi kommer till våra lägenheter så ska man åka igenom två grindar och den andra brukar inte alltid vilja öppna sig när man trycker på dosan i bilen så Sofia hoppade av o drog lite men de funkade inte heller. efter att jag, sofia o linnea stått o dratt en stund så ringer gunilla o säger att gert e påväg o ska hjälpa oss, då hade de sett hur vi stått o kämpat, haha. till slut fick vi i alla fall upp den så nu ska vi inte stänga den i alla fall ;)
nu har jag precis käkat lite så nu ska jag ta en power-nap sen e de back to work :)
ha de bäst!
puss


bild på Esperanzo när Veronica rider, visst e han fin?! :)

fram med dammvippan!

Tjena moss!
Ja, då va de dags att ta fram dammvippan o damma av bloggen lite, hehe.
Jag har ju nu tagit mig till Spanien och tänkte att det kanske finns någon som tycker de e trevligt o hålla koll på vad jag gör här nere om dagarna. För er som inte vet så är jag i Cortijo för att jobba på ett stuteri (stall som föder upp hästar). Cortijo ligger precis vid Malga uppe i bergen så här e superfint men väldigt varmt! Jag började min resa från Kivik i tisdags vid 11 på morronen, mamma o pappa o emelie körde mig o mina feta väskor till Köpenhamn där vi checkade in två väskor o tog sen hejdå av varann vilket var ganska jobbigt menmen, tiden går snabbt o snart ses vi säkert igen! Första planet sov jag typ hela resan, var helt död haha. Sen mellanlandade jag i Barcelona där jag hade 2,5h så jag passade på att gå runt o checka läget lite sen hoppade jag på plan nummer två o såklart har jag världens otur så vi får sitta på planet o vänta på att de skulle fixa nått... slutade med att vi kom iväg 40!!!! minuter försent, skitdrygt! Jag landade i Malaga vid kvart i tio o jag skulle hinna med en buss klockan 10 så jag sprang till väskorna, fick till slut mina två väskor o hade med mig två handbagade som jag slet med att hitta bussen, kommer dit 7 minuter över 10 så jag har missat bussen... nästa buss skulle gå kvart i 12 så jag var lagom glad, men inte nog med de utan när jag ska starta min mobil o ring Veronica som ska komma o hämta mig i Marbella så funkar inte mobil-jävlen, grrrr. Där står en buss som skulle in till stan så jag hoppar på den med mina feta väskor, tar bussen dit med en spansk tjej som fattade att jag skulle till Marbella vilket hon också skulle så med lite dålig teckenspråk typ eftersom hon bara kunde spanska så hängde jag på henne. Vi hoppade av o hittade sen en buss som gick till Marbella. Under tiden fick jag låna hennes mobil o ringa Veronica så jag kan säa att jag hoppat på nån annan randome buss till Marbella så jag va där typ sen? Vi kom fram till Marbella o jag hoppade av o gick en bit så såg jag en grå Land Rover bil som hon förklarat att hon har så jag höll tummarna att de va hon, och jodå fram till mig kommer en överglad norska och kramar om mig o babblar på om hur synd de va om mig o vad skönt att jag kommit fram, hehe. Vi körde till gården där hon visade var jag skulle bo... superfint! Jag gjorde mig i ordning sen däckade typ vid ett på natten. Upp på morronen dagen efter vid tjugo över sex för att klä på mig o åka till stallet med de andra tjejerna. Vi började direkt med o fodra o mocka o ut med hästar sen va de en speciell dag för tränaren från Barcelona va här vilket han inte e alls ofta så typ alla hästarna skulle ridas så sen va de bara till o rykta hästar, linda ben, gå med hästar i värmen, duscha hästarna efter träning o full rulle fram tills fem då vi fick komma hem en sväng o äta sen va de iväg o jobb igen fram tills åtta sen sov jag gott den natten kan jag lova! puh vilken dag!
dagen efter blev lite bättre, mycket lugnare!
igår fick jag rida en femårig hingst. Ezperaso heter han o har världens längsta man o pannlugg, skitsöt! han har varit skadad o hållt på med operationer o mög så han är precis som en treåring, busig! men mycket söt.
Veronica, som rider alla hästar o tävlar o så, red honom först sen fick jag trava lite o skritta av han. Han ska bli lite som "min" häst så jag ska träna o rida han, kommer nog bli skoj.
Idag var Veronica ledig så de va en massa hästar som skulle gå på bandet(som ett löparband fast för hästar)
o så hästar som skulle longeras. Vi var klara redan vid kvart över två så vi stack hem, käka lite o byta om sen stack vi till stranden, sjuuuuukt skönt! de va så skönt att komma o bada.
Ikväll va de samma jobb som vanligt, fodra, in med hingstarna o ut med stona som går ute på natten, duscha hästar, putsa saker o sen åkte vi hem o nu e jag nyduschad o trött o sitter o käkar lite.
De här blev nog världens längsta meddelande men de har verkligen hänt saker de senaste dagarna!
Kan även tillägga att om ni har tid o lust att komma ner så finns de lägenhet här som ni får låna :)
Här e så grymt vackert, ska lägga upp bilder när jag får internet på min egen data, får låna Petronellas(som jag bor med) så har bara internet ibland... men ska skriva så ofta som möjligt :)
Och Emma, jag kan inte svara på sms för min mobil funkar inte men jag hör av mig på FB så fort jag fått eget internet men längtar tills du kommer, ska bli kul att du också ska va här :D
ha de bäst alla!

puss er Jenny!

RSS 2.0